Vastelaoves Villaasj steunt verenigingen Maasniel

De stichting Vastelaoves Villaasj koppelt de sponsoracties voor de 2e editie van dit vastelaoves-evenement aan de ondersteuning van verenigingen in Maasniel. Afgelopen week hebben de verenigingen een verzoek gekregen om een of meerdere goede doelen in te dienen waarvoor ze een bijdrage kunnen krijgen. De sponsoren van de Vastelaoves Villaasj kiezen tijdens een bijeenkomst in januari de 2 beste voorstellen. Voor elk goed doel stelt de stichting Vastelaoves Villaasj minimaal 250 euro ter beschikking, afhankelijk van het financiële resultaat dat behaald wordt.

“De Vastelaoves Villaasj is een evenement voor iedereen. Met deze actie willen we dit ook uitstralen”, zegt Wim Rijks, secretaris van de stichting. “Het gaat natuurlijk niet om zo maar de kas van de vereniging te spekken. De voorstellen van de verenigingen moeten te maken hebben met het bevorderen van saamhorigheid in de vereniging, het bevorderen van de samenwerking tussen oud en jong of  zorgen voor meer verbinding en draagvlak in Maasniel.” Verenigingen kunnen tot 15 december  hun voorstellen indienen.

De Vastelaoves Villaasj op zondag 3 maart kan het beste getypeerd worden als een carnavalesk openluchttheater. “Eigenlijk kun je zeggen dat wat vroeger als vastelaovesgekheid in de optocht was, nu in het hartje van Maasniel te zien is. En dat levert een leuke interactie op. Als toeschouwers ben je ook meteen deelnemer. Verder zijn op diverse podia optredens”, aldus Rijks.  In de komende tijd wordt het programma steeds meer bekend.


Deil dit berich

Truuk nao nuujts