Voorbereiding Vastelaoves Villaasj op schema, vrijwilligers gezocht

Voorbereiding Vastelaoves Villaasj op schema, vrijwilligers gezocht

In Maasniel vindt dit carnavalsseizoen een huzarenstukje plaats. In een tijdsbestek van enkele maanden is hier voor het eerst het evenement Vastelaoves Villaasj georganiseerd. De Vastelaoves Villaasj is een carnavalesk openluchttheater op zondag 11 februari in het hart van Maasniel. De Raadhuisstraat, het Dokter Molplein en het Pastoor Slangenpad worden op die dag omgebouwd tot carnavalsdorp, compleet met omwalling. Het programma staat in de steigers. De organisatie kan echter nog vrijwilligers gebruiken voor het opbouwen en afbreken én op de dag zelf.

“We mogen trots zijn wat we met een groep enthousiastelingen hier voor elkaar krijgen”, zegt Peter Blanckers, voorzitter van de stichting Vastelaoves Villaasj. “Medio oktober zijn we begonnen met de oprichting van de stichting, en nu is het programma bijna rond.”

Rode loper

In de Vastelaoves Villaasj zijn optredens van onder andere de Polkadots, de Remunjse Geis, DJ Admin, Op Good Gelök, Samba Douro en de Prinzegarde uit Erkelenz. Het hart van de Vastelaoves Villaasj is de ‘rode loper’ die door de hele Raadhuisstraat loopt. Hier krijgt iedereen die iets wil laten zien, zijn of haar ‘podium’.  “Of het nu gaat om einzelgängers, kleine of grote groepen, iedereen is welkom”, aldus Blanckers. “Eigenlijk is het jammer dat vastelaovesgangers maar 1 keer meelopen in de optocht van hun eigen dorp of wijk. In Maasniel bieden we iedereen het podium om hun mooi optochtnummer nog een keer te presenteren of misschien zelfs te oefenen. In de Vastelaoves Villaasj is alles mogelijk. Je hiervoor aanmelden is nog mogelijk.”

Vrijwilligers gezocht

Peter Blanckers heeft wel nog een klein zorgpuntje. Namelijk genoeg vrijwilligers voor het opbouwen, afbreken en op de dag zelf. “We merken dat er veel enthousiasme is, toch kunnen we nog wel wat mensen gebruiken. Dat hoeft geen hele dag te zijn, met een paar uurtjes hulp zijn we ook blij.”

De stichting heeft een oproep gedaan bij de verenigingen in Maasniel maar hoopt op deze manier ook nog vrijwilligers te werven voor dit mooie nieuwe vastelaoves-evenement. Aanmelden kan via de website.


Deil dit berich

Truuk nao nuujts